dilluns, 11 de juny del 2012

Lebensborn

Calendari de Lebensborn per fomentar la "raça ària" del 1929
L'eugenèsia, del grec "ben nascut", és una teoria que postula que la constitució genètica dels humans es pot perfeccionar mitjançant el control de la seva reproducció. Plató, clàssic de clàssics, va suggerir les primeres tesis eugenistes, però va ser l'antropòleg anglès Francis Galton, qui, inspirant-se en el pensament de Charles Darwin, va plantejar la versió moderna d'aquesta teoria l'any 1865. Els partidaris de l'eugenèsia defensen polítiques específiques per detectar els defectes genètics dels individus d'una comunitat i, en base a criteris més culturals que científics, proposen intervenir. 

Al llarg de la història, en nom d'aquesta manera de pensar, s'han aplicat, per exemple, controls de natalitat, avortaments selectius, esterilitzacions forçoses, segregacions racials i fins a arribar a l'extrem nazi dels genocidis. 

L'eugenèsia nazi va liderar-la l'associació Lebensborn, que dirigia el líder de la SS Heinrich Himmler. L'objectiu: expandir la raça ària per Europa i esborrar del mapa totes aquelles persones que tenien "una vida indigna de ser viscuda". Una dada: Himmler va fer esterilitzar 400.000 persones. 

Una altra de les tècniques eugenistes tradicionals passa pel control de la immigració. Consisteix en una tàctica més per separar de manera efectiva els bons dels dolents; els blancs escollits, dels pobres negres desgraciats; els caucàsics perfectes, dels moros que només fan que prendre'ns la feina i abusar del poc que queda de l'Estat del Benestar. 

El 2012 les tesis eugenistes tornen a estar de moda per a alguns polítics apassionats per allò "retro" els quals, mancats d'un discurs sòlid per aixecar la moral a la tropa, es dediquen a predicar als quatre vents que millor que els immigrants deixin de criar perquè això empobreix la nostra societat, perquè els negres i els moros no ens convenen. Glups. 

Que ningú no s'alarmi, però, perquè els nostres estadistes d'estar per casa no són ni la meitat de malparits que eren els nazis. En el fons, no pensen amb mala fe, ni de cap manera; perquè no en saben.


Pep Taberner
09/06/2012