dimecres, 4 d’abril del 2012

L'onada d'en Richi creix

Allau d'adhesions –anònimes i mediàtiques– a la campanya solidària per sufragar l'operació del nen palamosí malalt de càncer, que ja és a Boston

http://coordinadorarichi.blogspot.com.es/
L'efecte de les xarxes socials ha amplificat el ressò de la campanya solidària per ajudar el palamosí Ricard Garcia, en Richi, a lluitar contra el medul·loblastoma maligne que té al cap. Mentre el nen, de sis anys, i els seus pares ja són a Boston, tot fent els preparatius per al tractament mèdic al Dana Farber Cancer Institute, els seus amics i familiars de la coordinadora SOS Richi ja han aconseguit més de 2.200 adhesions via Facebook. Entremig, també han rebut el suport mediàtic de nombrosos rostres coneguts.

N'hi ha de catalans, com el nedador David Meca, els actors Melani Olivares i Roger Berruezo o els locutors de Flaix FM Miquel Fontova i Marçal Ventura. Però també n'han arribat de diversos punts de l'Estat, com ara el cantant Dani Martín, el periodista José María Íñigo o els actors Bart Santana i Pablo Rivero. Fins i tot el ciclista australià Michael Rogers, tres vegades campió del món de contrarellotge, s'ha fet una fotografia amb el logotip de la campanya solidària.

Encara és aviat per avaluar l'inici del tractament de Richi. Ahir, els metges el van sotmetre a les primeres proves i exploracions durant un llarg dia a l'hospital. En les primeres estones lliures a Boston, els pares relaten al bloc que l'han sorprès els esquirols que campen pels parcs de la ciutat, però el fred intens que encara fa al nord dels Estats Units i el nivell baix de les seves defenses, després de la radioteràpia, els fan extremar les precaucions perquè no es refredi.

El portaveu de la família, Torki Martínez, explicava ahir que els preparatius de la marató solidària del dia 21 segueixen el seu curs i ja tenen una xarxa per recollir taps de plàstic que abasta tot el Baix Empordà. Alhora, ahir van presentar a internet l'espot que els ha regalat la productora olotina Coloms ZS i les AMPA de les escoles de Palamós s'empesquen fórmules per recaptar diners. El pròxim repte és enllestir 5.000 polseres i samarretes amb el lema Super Richi, que vendran per 5 euros.

Emili Agulló
04/04/2012
El Punt Avui