dijous, 18 de desembre del 2014

Sor Lucía Caram para els peus a Miguel Ángel Rodríguez

La mediàtica monja dominica discuteix amb l'excap de comunicació d'Aznar sobre la crisi i la pobresa infantil

Bernat Vilaró La mediàtica monja dominica Sor Lucía Caram ha matingut una tensa discussió amb l'excap de comunicació d'Aznar, Miguel Ángel Rodríguez, durant el programa 'Un tiempo nuevo' de Telecinco. En la picabaralla, la monja ha parat els peus a Rodríguez, en un debat que ha començat a partir de les declaracions del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que ha afirmat que "aquest Nadal serà el primer de la recuperació econòmica".

Lucía Caram ha dit que "una cosa és l'Espanya de Mariano Rajoy i de les seves il·lusions, i una altra és l'Espanya real". "Jo no necessito que Rajoy em digui que estem sortint de la crisi quan veig que se'm duplica la gent en un banc d'aliments", ha afegit. Tot seguit Rodríguez ha contestat que "caldria matisar bé el que ha dit Rajoy. Ha dit que viurem el millor Nadal des que fa bastants anys, i crec que és veritat.

I Sor Lucía ha respost: "T'asseguro que la realitat que jo veig cada dia és pitjor que la que hi havia el 2008, el 2009, el 2010 i fins l'any passat. "No és possible...", li ha replicat Rodríguez. "Com que no?", s'ha escandalitzat la monja. "No tens ni punyetera idea de com està la gent!", ha afegit Lucía Caram.

A això, l'excap de comunicació d'Aznar ha reblat: "És més fàcil dir que hi ha cinc milions d'aturats que dir que hi ha 17 milions i mig que treballen, que és un rècord històric". "S'ha donat una primera passa, Sor, i cla reconèixer-ho", ha assegurat Rodríguez.

Pobresa infantil
Per al·lusió, Lucía Caram ha etzibat: "Això són les disfresses de la transparència a les que ens vol acostumar el president del govern espanyol i el seu equip. A més, al maig d'aquest any els informes de Càritas i Unicef diuen que hi havia 2.306.000 nens en situació de pobresa i exclusió".

En dir això, Rodríguez ha afirmat que les dades són del 2012 i no del 2014, i la monja li ha dit fins a tres vegades: "Ets un mentider compulsiu", insistint que els informes als quals ella es refereix són del 2014. "És una falta de respecte als ciutadans", ha criticat a l'excap de comunicació d'Aznar. "Estem recollint els cadàvers que heu sembrat vosaltres", ha conclòs Lucía Caram.

Bernat Vilaró
14/12/14