dilluns, 7 de gener del 2013

El Cor Àkan de Girona protagonista a TV3 al programa "Actua"

Música i poesia com a eines d'integració



"El món canvia amb concerts com el d'aquesta tarda. Potser no canviarà per vosaltres, però sí pels vostres fills o els vostres nets.
(Lluïsa, presidenta de l'Associació Àkan)

El Cor Àkan està format per immigrants en situacions molt precàries. L'associació gironina del mateix nom els dóna aixopluc, suport econòmic i emocional i els orienta en tot el que pot. Un element important d'integració són les classes de català on va sorgir la idea d'organitzar una trobada de cant a la setmana.

En el seu cas, la música ha estat un dels motors de la seva ràpida adaptació a Catalunya i a la llengua catalana. El cant, com a llenguatge universal que uneix pobles i fa compartir emocions universals. Com diu una de les cançons del seu concert, "a vegades ens en sortim".

Entre el repertori, hi ha cançons modernes i actuals de Manel, Sopa de Cabra, Lax'n' Busto... cantades en català per nouvinguts amb moltes ganes de formar part de la societat catalana, de ser tinguts en compte i sentir-se un ciutadà més. Ho comprovaran tant l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, com el cantautor Cesk Freixas, que compartiran una estona de poesia i música amb ells.