divendres, 7 d’octubre del 2011

Voluntariat de Suport en la Solitud. Qui som ? Què fem ??

Qui som??
El Voluntariat de Suport en la Solitud neix l’any 2000 i està al costat dels malalts de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona que estan sols. En els primers 10 anys d’activitat hem acompanyat a més de 4.500 persones que compten ben poc, o gens, a la nostra societat: malalts sols, gent gran, joves marginats... Es tracta de persones grans que estan soles, els immigrants sense documentació ni permís de residència, els joves víctimes de la drogoaddicció, VIH i alcoholitzats, les dones maltractades i les que es troben en situacions de prostitució, els intents de suïcidi o autolesió, les persones difícilment recuperables per la societat i els homes i dones que viuen al carrer, sense sostre. El drama d'aquestes persones es multiplica quan, després d'haver passat per una malaltia, es troben indefensos al carrer i sense ningú que els aculli.

El nostre projecte
El projecte del Voluntariat de Suport a la Solitud es basa en l’acompanyament als malalts de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona que es troben en situació de solitud i en la fase terminal de la seva vida, així com en l’acompanyament al malalt que pateix situacions de solitud i marginació dins del centre hospitalari, donar-li suport emocional i fer costat als malalts i als seus familiars si s’escau. Alhora, també pretén pal·liar, en la mesura dels nostres efectius i les nostres capacitats personals, aquesta situació que resulta angoixosa pels malalts, fent-los companyia, ocupant-nos pel seu benestar físic i psíquic i fent un posterior seguiment dins les nostres possibilitats.

 Formació dels voluntaris
La formació dels nostres voluntaris és un dels objectius prioritaris del nostre grup. Per això periòdicament organitzem cursos formatius temàtics, per abordar situacions que els voluntaris poden trobar-se en el seu dia a dia a les habitacions de l’Hospital, i dotar-los de les eines i coneixements necessaris per abordar-les amb les màximes garanties.
També tenim per objectiu fer difusió de temes de salut a la població en general, i per això un cop al mes oferim xerrades de divulgació sanitària obertes al públic i en què un professional de la medicina i la salut exposa un tema d’interès general.

On ens trobeu
A l’Hospital Universitari de Girona, Dr. Josep Trueta
Ctra. De França s/n
Girona
Mòbil:
* Ma Rosa Garriga 696 099 697 
info@voluntariatsolitud.cat