diumenge, 6 de gener del 2013

Tots a taula

Intermón Oxfam impulsa una campanya per reivindicar el dret a l'alimentació. | Particulars, empreses i col·lectius poden fer una donació de dos euros perquè 900 milions de persones no passin fam.
Millon, tècnic d'aigua i sanejament de l'oenege, amb Fanika Ibrahim, a Etiòpia Pablo Tosco / Intermón Oxfam
Avui, gairebé 900 milions de persones al món se’n van a dormir amb gana. Un fet indignant, remarquen els responsables de l’oenegé Intermón Oxfam, perquè el nostre planeta produeix aliments suficients per a tots els seus habitants. Alhora, es dóna el fet paradoxal que la majoria de persones que passen fam conreen la terra. Per donar a conèixer aquesta situació, buscar solucions i reivindicar el dret a l’alimentació, Intermón Oxfam impulsa la campanya “Taula per a 7.000 milions”. Des de la pàgina web www.taulapera7000milions.org, els internautes poden asseure’s a aquesta taula virtual fent una aportació de 2 euros i invitar els seus amics, familiars, companys de treball, clients... a què col·laborin en aquesta iniciativa solidària i comparteixin un objectiu comú: que l’única fam que existeixi sigui la fam de justícia. Actualment la taula ja compta amb gairebé 60.000 comensals.

La campanya té el suport de l’Ajuntament de Barcelona, a més del d’entitats i personalitats de l’àmbit social, cultural, polític, gastronòmic i de l’esport, entre altres. També es pot col·laborar en la lluita contra la fam enviant un SMS al 28018 amb la paraula AJUDA, el que representa fer una donació d’1,20 euros a Intermón Oxfam.

Les causes
L’augment del preu dels aliments, el canvi climàtic i l’acaparament de terres són alguns dels factors que mantenen un sistema d’alimentació mundial injust i insostenible. El treball integral d’Intermón Oxfam respon a la necessitat de denunciar les causes de la gana i atacar els problemes des de l’arrel per generar veritables canvis.

Les donacions de tots aquells que seuen a la “Taula per a 7.000 milions” s’utilitzaran en aquest sentit, l’exemple del qual queda reflectit en projectes de cooperació com els realitzats per l’oenegé a Mauritània -amb la creació d’horts a les vores del riu-; Burkina Faso -distribuint llavors i formant els productors d’arròs-; Guatemala -ajudant els camperols a accedir a la terra, a la formació en tècniques agrícolas i donant suport a la producció de cafè de comerç just-, i Perú -promovent la construcció d’estanys on emmagatzemar l’aigua de la pluja i donant suport en l’ús de llavors més resistents al clima-.

Intermón Oxfam
Des de fa més de 50 anys, Intermón Oxfam treballa en 44 països d’Àfrica, Amèrica Llatina i Àsia per generar canvis sostenibles en la vida de les persones perquè puguin garantir l’alimentació de les seves famílies, viure dignament de la seva feina i exercir els seus drets.


Júlia Martínez
05/01/2013