dijous, 13 de juny del 2013

Vergonya, tenim infants malnodrits

LA POBRESA S'ESTÉN i, com han advertit des de fa temps les entitats socials, els més perjudicats són els més febles: els infants. 

Fa temps que els centres de salut, les escoles i els serveis socials han detectat casos d'infants malnodrits a les Illes. És quasi obscè i vergonyós que això passi en una societat com la nostra que, malgrat la crisi, es pot considerar rica. Reflecteix que les desigualtats internes són cada vegada més grans i que no hem aconseguit tenir mecanismes de compensació social que ens evitin la vergonya de tenir entre nosaltres nins mal alimentats. 

Durant el curs, l'emergència s'ha mirat de resoldre facilitant l'accés gratuït al menjador escolar dels infants en risc. El cost l'han assumit els serveis socials, les escoles i també les associacions de pares. Ho han fet amb discreció, mirant de no estigmatitzar els nins afectats, dels quals s'ha de preservar per sobre de tot l'anonimat, ni l'escola. 

Aquest tema, molt seriós, va protagonitzar el ple de Cort i, tot i que és important que passi a convertir-se en una prioritat política, s'hauria d'evitar que esdevingués motiu de brega partidista. Cal denunciar la situació i cal prendre mesures per fer front al problema, però si és possible sense que això acabi perjudicant els centres o les famílies que fa mesos que treballen de manera silenciosa per solucionar la situació amb els seus esquifits mitjans. 

La preocupació ara és veure què passarà a l'estiu, quan tanquin els menjadors escolars. Les mesures haurien de ser ràpides i sense escatimar recursos. I no cal fer-ne cap foto.

Catalina Serra
13/06/2013