dissabte, 31 de maig del 2014

Lapidada per la seva pròpia família una pakistanesa embarassada que va escollir el seu marit

El pare ha reconegut el crim per tractar-se d'una qüestió de "honor"

Una dona de 25 anys han estat lapidada fins a la mort per la seva pròpia família davant d'un dels principals tribunals del Pakistan en un anomenat 'crim d'honor' per haver-se casat amb l'home que estimava.

Farzana Iqbal estava esperant que el Tribunal Superior de Lahore, a l'est del país, obrís quan un grup d'una dotzena d'homes l'ha atacat llançant-li totxos, ha relatat un alt càrrec policial.

El seu pare, dos germans i el seu antic promès figuren entre els agressors, ha precisat. Iqbal ha patit greus ferides al cap i ja a l'hospital s'ha declarat la seva mort.

Tots els sospitosos, llevat del pare, han escapat. Aquest ha reconegut l'assassinat de la seva filla, segons Cheema, i ha explicat que es tractava d'una qüestió d'honor. Moltes famílies pakistaneses consideren que el fet que una dona es casi amb un home de la seva elecció provoca la deshonra de la família.

Iqbal estava compromesa a la força amb el seu cosí però es va casar amb un altre home. La seva família havia registrat una denúncia per segrest contra l'home però Iqbal havia anat al tribunal per argumentar que s'havia casat per la seva pròpia voluntat.

Una plaga social
Al voltant d'un miler de dones pakistaneses són assassinades cada any per les seves pròpies famílies en crims d'honor, segons la Fundació Aurat, un grup de defensa dels Drets Humans pakistanès. No obstant, aquesta organització adverteix que la xifra real probablement sigui molt superior, ja que ells sols recopilen els assassinats que apareixen als mitjans. El Govern pakistanès no elabora estadístiques nacionals.


El Periódico/Lahore
28/05/14