dilluns, 11 de juliol del 2016

Joan Massagué: "Ara, al segle XXI tenim la tecnologia per plantar cara a la metàstasi"




08/07/2016

Recull per EFE
El director de l'Institut Sloan Kettering de Nova York, l’oncòleg català Joan Massagué, ha afirmat aquest divendres que la ciència està "a dos o tres dècades de donar un gir al càncer, de portar-lo al mateix estadi que les infeccions amb la penicil·lina."

Massagué ha assegurat avui que la ciència ha fet "grans avenços" en la lluita contra el càncer.

"Estem en un segment, que és de dos o tres dècades, per donar un gir al càncer, per portar-lo en aquest estadi al que portem les infeccions amb el descobriment de la penicil·lina i altres antibiòtics específics durant les tres o quatre dècades centrals del segle XX", ha dit l’oncòleg.

Segons Massagué, en "els últims dos anys hi ha hagut grans avenços a través de reactivar la immunitat perquè acabi de fer el treball que se li va escapar, que és la d’eliminar el tumor quan és petit". "S’estan curant milers de persones amb una immunitat reforçada, a més d’administrar-los fàrmacs que actuen directament contra el tumor. Però només en determinats càncers", ha puntualitzat el doctor Massagué, que ahir a la nit va recollir el premi que li ha concedit la Societat Catalana de Biologia per la seua contribució a la difusió de les ciències biològiques.

Masasgué ha avançat que "ara el que estem fent són estudis per determinar per què s’aconsegueix en uns càncers i no en d’altres. I per què s’aconsegueix en unes persones i no en d’altres. "Estem allà", ha conclòs.

EFE
08/07/2016