diumenge, 30 d’abril del 2017

Petjades al cor dels cellerencs

El pas de Mn. Joaquim Casadevall per la parròquia el podríem definir com 17 anys d'intensa activitat en tots els àmbits. La seva vitalitat, el seu coratge i persistent tenacitat li feia aconseguir les fites més insospitades. Permeteu­ me fer-ne un petit esment.

Queden com a testimoni material les reformes a l'església i al campanar ,la restitució de les campanes, el repintat de l'interior, els bancs nous, i les obres a l'ermita dels sants Just i Pastor.

Des de bon començament es va fer càrrec de les classes de Religió a l'Escola amb treball conjunt amb la Comunitat de Germanes Carmelites Vedruna.

La creació del Consell Pastoral, la institució del Dia de la Parròquia, la missa d’infants, la vetlla a la mare de Déu del Roser, el suport a la continuïtat de la coral Rossinyol de Sales, la seva total dedicació al Centre, reorganització de la Junta i adaptació dels Estatuts, les noves activitats i els treballis de manteniment.

El seu pas ferm per l'escoltisme i el treball intens amb el Casal d'Estiu. La instauració de la Vida Creixent, Càritas Parroquial, Amics dels Malalts, les trobades de Formació i Diàleg , la novetat de les Colònies per a la Gent Gran, Cursets de preparació al Matrimoni, participació amb el Tren de l'Esperança, i beatificació del beat Ramon Novich, com activitats més remarcables.

Qui pot oblidar l'agermanament amb el País Basc, l’acolliment dels nens de Txernòbil, les campanyes de solidaritat amb Croàcia, primer i Bòsnia més tard durant la Guerra dels Balcans, les 24 hores per la Pau, els projectes a favor del tercer Món, la creació de Mash-hi, els cursets de formació dels joves voluntaris enviats al Panamà.

Enmig de tants treballs era d'admirar l'atenció sol·lícita envers la seva mare ja en la seva ancianitat.

Tothom li reconeixia la seva passió per fer poble i parròquia mogut per un zel evangèlic i coratjós que va deixar forta petjada.

I un cop ja al Trueta la creació del Voluntariat de Suport en la Solitud i l'atenció de tants cellerencs durant la seva estada a l'hospital.

Per tot plegat li donem les gràcies, i com a home de Fe li diem al cel ens retrobarem. Reposi en pau Mn. Joaquim. 

Lluís Llagostera
La Cellera de Ter
29/04/2017

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols acceptarem comentaris que siguin signats amb els vostres veritables noms, la resta seran eliminats.
Gràcies