divendres, 23 de desembre del 2016

"Tu pots ser la família que està esperant", una campanya per trobar famílies d'acollida a menors de 6 anys

Es tracta d'una iniciativa del Departament de Treball, d'Afers Socials i Famílies per conscienciar a la ciutadania de la necessitat d'augmentar el nombre de famílies d'acollida. 


El Departament de Treball, d'Afers Socials i Famílies ha presentat la campanya "Tu pots ser la família que estan esperant", una iniciativa per tal de trobar famílies d'acollida per infants de 0 a 6 anys.

En donar el tret de sortida a la iniciativa, la consellera Dolors Bassa, va assegurar que es necessiten "100 famílies per acollir 100 menors", ja que actualment aquest centenar d'infants, que tenen malalties greus o diversitat funcional, resideixen en centres i necessiten trobar una casa com més aviat millor. Al mateix temps, des de la Generalitat es vol garantir el dret dels infants a viure en família.

La campanya, que té com epicentre la ciutat de Sabadell, s'emmarca a la Setmana de l'acolliment familiar, una iniciativa de Benestar a través de l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció (ICAA) i en col·laboració d'entitats com FEDAIA. Al llarg d'aquesta iniciativa es promocionarà i divulgarà sobre la mesura de protecció dels menors per tal de conscienciar la ciutadania sobre la necessitat d'augmentar el nombre de famílies d'acollida a Catalunya a partir de taules informatives al carrer i una exposició temporal a l'Ajuntament de Sabadell.

L'acolliment familiar és una mesura de protecció de la infància regulada per la Llei 14/2010 sobre els Drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència. L'acollida d'infants no és un pas previ a l'adopció, sinó que té com a objectiu que l'infant pugui tornar amb la família d'origen.

Mentre això no sigui possible, la normativa contempla l'acolliment perquè proporciona un entorn de comprensió, acompanyament i estima que tot infant necessita. Actualment a Catalunya hi ha més de 600 famílies acollidores, amb les quals hi ha acollits més de 1.000 infants.

Com acollir un infant?
Des del punt de vista legal, les persones que poden acollir infants han d'estar en ple exercici dels seus drets civils, han de ser majors de 25 anys i tenir com a mínim 14 anys més que la persona acollida.

Tota persona interessada a fer un acolliment s'ha d'adreçar a l'Institut Català de l'Acolliment i de l'Adopció, que té representacions territorials a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona i Amposta, o bé concertar una cita amb una Institució Col·laboradora d'Integració Familiar (ICIF).

Per tal d'informar-se més sobre la documentació i el procés per acollir un infant es pot trucar al 012 o bé informar-se més detalladament via web.

Alba Pueyo
22/12/2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols acceptarem comentaris que siguin signats amb els vostres veritables noms, la resta seran eliminats.
Gràcies