dimecres, 3 d’agost del 2016

Més de 4.000 immigrants i refugiats han mort des de començament d'any a l'intentar arribar a Europa

La xifra suposa el 26% més respecte al mateix període, del gener al juliol, de l'any passat
Foto de: RICARDO GARCIA VILANOVA

Un total de 4.027 immigrants i refugiats han mort des que ha començat el 2016 quan intentaven arribar a Europa, a través del Mediterrani, les rutes de l'Àfrica del nord o la frontera entre Síria i Turquia, segons les últimes estimacions de l'Organització Internacional per a les Migracions (OIM).

Tres quartes parts dels refugiats i immigrants, un total de 3.120, han perdut la vida quan navegaven pel mar Mediterrani, segons ha explicat Joel Millman, portaveu de l'OIM, en una trobada amb periodistes.

La ruta marítima més perillosa és la que arriba a Itàlia, que ha segat la vida a 2.692 persones. El nombre de morts en l'itinerari que té com a destí les costes gregues és de 383 i 45 les persones que no han aconseguit arribar al litoral espanyol.

Bandes organitzades 
En les rutes africanes, al seu torn, s'han comptabilitzat fins a 342 morts. Aquestes persones han sigut víctimes de bandes organitzades que es dediquen a conduir els sense papers en un llarg viatge realitzat en pèssimes condicions a través del desert. L'OIM ha advertit del creixent nombre de víctimes per violència als itineraris africans.

Els emigrants i refugiats procedents de Síria també han pagat un alt tribut. Des que va començar aquest any, un total de 64 sol·licitants d'asil sirians han mort a mans de guardes de frontera turcs.

L'informe de l'OIM s'ha fet públic després de la troballa de 120 cossos sense vida a les platges de Sabrata, ciutat líbia situada a 70 quilòmetres a l'oest de Trípoli. La setmana passada, van ser descoberts 87 cossos, als quals se n'han de sumar 33 que van aparèixer els dies previs.

Es desconeix si les persones mortes davant de les costes líbies formaven part d'una o diverses embarcacions que van naufragar en ple viatge.

Balanç global
La xifra d'immigrants i refugiats morts del gener al juliol del 2016 representa un augment del 26% respecte al balanç global dels set primers mesos del 2015.

Pel que fa a les arribades d'immigrants i refugiats per mar fins a Europa, l'OIM n'ha registrat fins a 251.557 en aquest mateix període. A Itàlia i Grècia s'han registrat prop de 20.000 noves arribades durant el mes de juliol.

Dilluns passat, 1.500 persones van ser rescatades davant de les costes de Líbia, segons els guardacostes italians, cosa que va elevar a 8.000 les salvades en aquesta part del Mediterrani en tan sols cinc dies.

Reuters
02/08/2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols acceptarem comentaris que siguin signats amb els vostres veritables noms, la resta seran eliminats.
Gràcies