dimecres, 1 de juny del 2016

La violació múltiple d’una adolescent commociona el Brasil

La jove va ser drogada i agredida sexualment per 33 homes en una favela de Rio

Els violadors no van tenir cap problema a presumir del crim i van pujar un vídeo de la menor a internet 



La violació múltiple d’una adolescent commociona la societat brasilera, i no només per l’acarnissament que van mostrar els agressors, sinó també perquè els individus no van tenir cap problema a exhibir la seva gesta en un vídeo que van pujar a les xarxes socials.

La jove, de 16 anys, va ser violada dissabte 21 de maig a la matinada per 33 homes a la favela del barri Praça Seca de Rio de Janeiro, molt a prop de les instal·lacions olímpiques de Jacarepaguá. Després un dels agressors va pujar a internet un vídeo de 38 segons en què es veu la noia que dorm nua i amb els genitals sagnant, a més dels violadors, que expliquen què han fet i es burlen de l’escena.

La noia no va anar a la policia però les denúncies de molts internautes que van veure el vídeo i la consternació ciutadana van provocar la intervenció de les autoritats. L’adolescent va ser localitzada dijous i va ser traslladada a un hospital, on va ser sotmesa a estudis i va prendre medecines per prevenir malalties sexuals i un possible embaràs. 

La menor va explicar a la policia que aquella nit havia anat a casa del seu nòvio, a Praça Seca, i ha via passat una estona amb ell. No recorda res més fins diumenge, quan es va despertar al llit, estabornida i envoltada d’homes armats que no li van posar problemes perquè marxés. Segons la seva declaració, la jove violada es pensa que va ser drogada contra la seva voluntat, malgrat que va reconèixer que és consumidora d’al·lucinògens però que feia un mes que no en prenia.

Una setmana després de l’atrocitat, un jove que es va identificar com a autor del vídeo i un futbolista, presumpte nòvio de la noia, han declarat davant la policia. Segons fonts policials citades per l’agència Efe, tots dos es van presentar en una comissaria divendres a la nit. Es tracta de Raí de Souza, de 22 anys, autor del vídeo, i de Lucas Perdomo, de 20, el nòvio, que va assegurar que no ho era. Aquest últim va assegurar que només el primer va tenir relaciones “consentides” amb la noia i que allò dels 30 era una al·lusió a una cançó de hip-hop. La policia va admetre que hi ha “indicis” de violació col·lectiva, però va deixar en llibertat els dos joves, que, pel que sembla, no estaven entre els quatre sospitosos identificats a les imatges.

Des que es va fer pública la violació múltiple i es va difondre el vídeo, les xarxes socials s’han inundat de missatges de repudi sota l’etiqueta #EstuproNaoÉCulpaDaVitima (la violació no és culpa de la víctima). A més a més, principalment a Rio i São Paulo s’han produït concentracions de protesta amb cartells com: “No a la cultura de la violació”.

L’agressió sexual a la menor es produeix enmig del malestar social creat per la crisi política que viu el Brasil, després de la suspensió de la presidenta Dilma Rousseff i la seva substitució interinament per Michel Temer. El president interí va anunciar la creació d’un departament de la Policia Federal dedicat específicament als delictes de violència contra les dones.

Robert Mur
29/05/2016

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols acceptarem comentaris que siguin signats amb els vostres veritables noms, la resta seran eliminats.
Gràcies