dijous, 15 de març del 2012

Els asiàtics cristians i musulmans no ho fan


Els immigrants asiàtics de fe cristiana o musulmana no recorren a l’avortament selectiu de nenes per tenir fills homes, segons un estudi recent de tres economistes de la Universitat de British Columbia (Vancouver, Canadà). 

“Cap religió no prohibeixen de manera expressa”, escriuen els autors, Douglas Almond, Lena Edlund i Kevin Milligan. En els primers temps de les dues religions l’avortament per raó de sexe era impossible en no existir tecnologia per esbrinar el sexe del fetus, així que la selecció sexual es feia per infanticidi, I la prohibició d’aquest per clergues cristians i musulmans es va traslladar amb el temps a l’avortament. Així, immigrants cristians i musulmans del Pakistan, Bangla Desh, les Filipines i Hong Kong presenten ràtios de sexe normals. Els sikhs, en canvi, tenen una ràtio inusual : hi ha més de dos nens per nena en el tercer naixement si els dos fills grans van ser nens. De tota manera, que les famílies asiàtiques cristianes i musulmanes del Canadà no avortin fetus femenins no vol dir que els sigui igual tenir nen o nena. 

“Aquestes famílies mostren una tendència a seguir tenint fills mentre no arriba descendència masculina –diu l’estudi-, la qual cosa suggereix que l’absència de selecció sexual no es deu al fet que tinguin preferències de sexe neutrals”.

Maria Paz Lopez
12/03/2012
La Vanguardia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols acceptarem comentaris que siguin signats amb els vostres veritables noms, la resta seran eliminats.
Gràcies