dimecres, 7 de març del 2012

El Banc d´Ulls va rebre 75 còrnies de la funerària a Girona durant el 2011



L'empresa de serveis funeraris Mémora a Girona va fer 75 donacions de còrnies al Banc d'Ulls per a Tractaments de la Ceguesa (BUTC) durant l'any passat. En un comunicat, aquest grup assenyala que va cedir prop de la meitat de le 1.255 donacions que el BUTC va recaptar arreu de Catalunya el 2011. Bona part de les còrnies donades per Mémora van sortir del tanatori de Girona, com també de Barcelona i Manresa. No obstant, tant la funerària com el Banc d'Ulls asseguren que aquestes xifres encara són insuficients per satisfer la demanda de persones que necessiten sotmetre's a un trasplantament per combatre la ceguesa.

Avui dia, prop del 80% de donacions que rep el BUTC provenen de centres col·laboradors, com les funeràries, que intercedeixen per tal que els familiars del mort autoritzin en nom seu la donació dels globus oculars. Aquestes donacions són majoritàries i es diferencien de les provinents dels donants afiliats, persones que han complimentat en vida una butlleta de donació fer constar la seva intenció de fer donació quan es morin.



La col·laboració entre funeràries i el BUTC es va constituir davant l'escassetat de teixit corneal per dur a terme trasplantaments de còrnia i incrementar el nombre de trasplantaments que tenen lloc al nostre país i que fan possible que milers de cecs corneals tornin a veure. Els globus oculars donats a través de l'entitat funerària són gestionats pel BUTC. Des de 2005 existeix una col·laboració entre aquest organisme i els serveis funeraris de Mémora.

F.B.
06/03/2012
El Diari de Girona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols acceptarem comentaris que siguin signats amb els vostres veritables noms, la resta seran eliminats.
Gràcies