dilluns, 13 de setembre del 2010

Les "Salus"

Diari de Girona, lletres per Marta Aymerich, 9 de setembre de 2010



En sento parlar per primer cop -disculpeu la ignorància- aquest estiu tot llegint un article del diari econòmic La gaceta de los negocios. Es tracta d'infermeres especialitzades en nounats que són contractades a domicili per ocupar-se durant unes hores del nounat. Es veu que són especialment contractades en la franja horària nocturna, just abans del bany i fins a primera hora del matí. Són de gran ajuda quan hi ha hagut parts múltiples o darrerament es veu que també en pares primerencs.

Francament, ho trobo una gran idea professional perquè és cert que els primers mesos de vida d'una criatura són molt durs per als progenitors (és clar que depèn força de la quantitat de plor per minut que exerceix el nadó). L'ajuda professional una nit de tant en tant s'ha de notar moltíssim per poder funcionar de manera normal durant el dia. De fet, recordo les paraules d'una mare primerenca dient "és que a la clínica t'enganyen"; ho deia perquè a part que et porten l'esmorzar, el dinar i el sopar mentre estàs ingressada, són les infermeres qui banyen les criatures i et donen consells. Sigui com sigui, no hi ha criatura, per més ploranera que sigui, que es resisteixi als encants de les infermeres de neonatologia. Quan tornen a l'habitació de la mare després d'haver passat per les seves cures, els nadons sembla que hagin vist el cel. Ja sigui adormits o desperts resten plàcids i tranquils durant una bona estona. Quan arribes a casa la sensació és que s'ha desfet l'encanteri.

Probablement és pel que acabo de comentar que l'article en qüestió parlava que regalar uns dies de "salus" en lloc de robeta o altres coses en diminutiu s'estava posant de moda entre avis i padrins.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols acceptarem comentaris que siguin signats amb els vostres veritables noms, la resta seran eliminats.
Gràcies