dilluns, 21 de gener del 2013

L'Anna Vives, una noia amb síndrome de Down, llança una tipografia solidària

"Sumant capacitats". Aquest és el lema del projecte d'Anna Vives, una noia amb Síndrome de Down de 27 anys que ha creat la seva pròpia tipografia i que està disponible per escriure en qualsevol processador de textos. 

Quin és l'objectiu? Fer que una lletra sigui més que això. Es pretén representar el col·lectiu de persones discapacitades i reivindicar els valors associats a aquesta tipografia: la igualtat social i la importància del treball en equip. 

Des de la Fundació Itinerarium, l'organització que ha ajudat l'Anna a llançar la campanya, han impulsat una pàgina web on es pot adquirir la tipografia i diferents productes (roba, fundes d'iPad) que difonen el missatge. També disposen d'un Facebook i un Twitter escrits per ella mateixa, on explica els seus relats del dia a dia i els èxits aconseguits amb la iniciativa. 

El 100% dels recursos econòmics que se n'obtinguin es destinaran a recolzar problemàtiques socials. La primera donació es farà a la Fundació Ana Bella, una reconeguda entitat social en defensa de les dones que pateixen maltractaments.
Dóna gratuïtament la tipografia per finalitats no comercials.



Canvi radical en la vida de l'Anna
A més de bonica, la tipografia és única i incopiable, perquè reflecteix el traç de lletra de la noia. La realització d'aquest gran projecte va començar el setembre del 2011, amb l'Anna retallant lletres i millorant la seva cal·ligrafia amb un equip de persones. Un any més tard van aconseguir-ne la digitalització alfabètica apta per escriure a qualsevol ordinador. 

Anteriorment, l'Anna treballava en un supermercat, però no se sentia plenament integrada. Quan se li va acabar el contracte tenia moltes ganes de treballar i de moure's, però no trobava el com ni l'on. En canvi ara, amb aquest projecte, "s'ha convertit en una persona feliç". Així ho explica el seu germà gran, Marc Vives, que afegeix que ara "se sent activa i valorada" i que "no para de repetir que està molt contenta".

Difusió i suport internacional 
"La lletra agrada a molta gent", explica l'Anna. I és que amb la xarxa Atlas han aconseguit que 1.400 escoles hi puguin treballar. "Rebem moltes cartes d'agraïment des de l'Argentina i Portugal que ens feliciten pel projecte", comenta el seu germà. Ara la Fundació Itinerarium es posarà mans a l'obra amb la xarxa IEARN que abraça 130 països i 2 milions d'alumnes. 
A més, entitats molt importants d'aquest país i personalitats molt conegudes estan interessades a promoure la lletra i la causa. "Es tracta de sensibilitzar, intentar fer més bé les coses i aportar un petit gra de sorra en aquesta vida. Molts més ho haurien de fer també", anima Marc Vives.

Núria Martínez

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols acceptarem comentaris que siguin signats amb els vostres veritables noms, la resta seran eliminats.
Gràcies