El conseller de Salut, Boi Ruiz, va anunciar-ho abans de la presentació del llibre del neuròleg Lopez Pousa
El conseller de Salut , al mig, amb el llibre escrit pel doctor López Pousa, a la dreta. L'acte de presentació del llibre es va fer a l'auditori Josep Irla de Girona. Foto: MANEL LLADÓ. |
D'aquí a tres mesos, l'hospital Josep Trueta de Girona ampliarà l'horari de la cirurgia pediàtrica i prestarà el servei les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. Així va anunciar-ho ahir el conseller de Salut, Boi Ruiz, a Girona, moments abans de la presentació del llibre del neuròleg gironí Secundino López Pousa. La instrucció del Servei Català de la Salut que desenvolupa completament aquest servei va sortir publicada dimecres. I un cop publicada la instrucció, s'ha de calcular un període de tres mesos per a la posada en marxa del servei les 24 hores.
Recentment, el servei de pediatria del Trueta va denunciar públicament el mal funcionament del servei de cirurgia pediàtrica per la manca de recursos per fer operacions d'urgència les 24 hores del dia. I lamentaven que ni tan sols hi hagués un cirurgià pediàtric de guàrdia. En aquests moments, el Trueta només opera infants de vuit del matí a les tres de la tarda, i fora d'aquest horari són traslladats a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.
Boi Ruiz va assistir ahir a la presentació del llibre Adiós a la mariposas, escrit pel neuròleg Secundino López Pousa. El llibre és un recull de situacions quotidianes en pacients amb demència i vol ser una ajuda per a les persones que conviuen amb l'Alzheimer. Lopez Pousa ha atès més de 10.000 persones amb trastorns de memòria i demència.
LA XIFRA
3 mesos
falten perquè es posi en marxa la cirurgia pediàtrica les 24 hores del dia i els 365 dies a l'any.
Dos guardons per a l'Institut d'Investigació Biomèdica
El projecte Neonatologist at Home (NoaH), desenvolupat per l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona (Idibgi) i per la UdG, ha rebut un premi de 2.500 euros en el concurs d'innovació en salut del Vall Institut de Recerca (VHIR). L'objectiu del projecte és facilitar el seguiment de nadons prematurs sota un programa d'hospitalització domiciliària aprofitant els avenços de la tecnologia mòbil i la intel·ligència artificial. L'aplicació NoaH amb sensors sense fils permet mesurar les constants del nadó i recollir la informació clínicament rellevant proporcionada pels pares. D'altra banda, la Fundació Espanyola d'Aparell Digestiu va atorgar recentment el premi a la millor comunicació oral en intestí prim i còlon a un treball signat per la doctora Mariona Serra-Pagès i Xavier Aldeguer, de l'Idibgi. El treball es va presentar en un congrés d'àmbit estatal.
Núria Astorch
17/07/2015
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Tan sols acceptarem comentaris que siguin signats amb els vostres veritables noms, la resta seran eliminats.
Gràcies