El Ministeri de l'Interior ha difós unes dades que posen en relleu un increment generalitzat de la delinqüència a les comarques gironines en el primer trimestre de 2013; s'hi han produït més robatoris i assalts en domicilis i més atracaments, i també creix el tràfic de drogues.
La memòria estadística dels diversos cossos policials difosa a principis d'aquesta setmana pel Ministeri de l'Interior atribueix l'augment de la delinqüència detectat a les comarques gironines en el primer trimestre d'aquest any als efectes de la crisi econòmica; en aquest sentit, destaca que entre les activitats delictives que més han crescut hi ha les que tenen a veure amb la sostracció de béns i diners: assalts i robatoris en cases i atracaments i robatoris amb força a ciutadans i en establiments comercials.
En alguns casos l'increment és especialment remarcable, com en dels atractaments i robatoris amb força, que pugen un 32,7%, amb un total de 288 casos. El percentatge d'augment no és tan important (15%) en el cas dels robatoris amb força i assalts a habitatges, tot i que numèricament n'hi ha molts més: 1.053 en els primers tres mesos, que engloben tant les actuacions dels anomenats lladres silenciosos, com els robatoris quan els propietaris no són a l'habitatge, com els assalts violents, en els quals els lladres no només roben, sinó que agredeixen, en ocasions amb resultats fatals, els amos de les cases.
Aquesta darrera tipologia de delictes s'havia incrementat de manera substancial en els darrers mesos de l'any passat, i en canvi s'ha reduït en els inicis d'aquest 2013, com es va posar en relleu a principis del passat mes d'abril en el Dia de les Esquadres que els Mossos van celebrar a Figueres. En aquell acte, el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va atribuir la disminució d'aquesta mena d'assalt a la cooperació entre cossos policials, sobretot Mossos i policies locals, i a la col·laboració ciutadana, i va assegurar que es podia ser "moderadament optimista". Certament hi ha menys robatoris violents en domicilis, que generen molta alarma social, però no ho és menys que les dades estadístiques indiquen que no es pot abaixar la guàrdia, al contrari, perquè cada cop hi ha més nous delictes en general i encara en queden molts d'antics pendents de resoldre.
Editorial
02/05/13
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Tan sols acceptarem comentaris que siguin signats amb els vostres veritables noms, la resta seran eliminats.
Gràcies