Blackberry, iPhone... Els ‘smartphones’, dispositius de darrera generació que combinen les funcions d’un telèfon i d’un ordinador, ja no són cosa d’executius i han passat a mans dels nostres fills. De fet, dos de cada tres infants de 10 a 15 anys posseeixen un telèfon mòbil al nostre país, i molts d'ells ja tenen accés a un telèfon intel·ligent.
Però de veritat sabem què fan els joves amb aquestes noves tecnologies?
Augmenta la seva seguretat perquè els podem localitzar amb facilitat o l’smartphone és un risc en potència? El neguit pels smartphones no és tan sols teu, sinó que és compartit: més del 90% dels pares de joves de 10 a 16 anys es mostren preocupats.
En concret, el 91,3% l’utilitza per trucar, el 65,5% hi juga, i el 54,3% el fa servir per entrar a les xarxes socials. Els resultats es desprenen de l’informe Estudio sobre hábitos seguros en el uso de smartphones por los niños y adolescentes españoles realitzat per INTECO i Orange. L’anàlisi es basa en una enquesta que recull l’opinió dels infants i dels seus progenitors a 800 llars d’Espanya.
Les amenaces a la privacitat dels nostres fills, l’accés als continguts inapropiats que circulen a Internet o el ciberbullying són alguns dels nostres motius de preocupació. També ens preocupa l’addicció al telèfon, una sensació d’angoixa que confessen patir el 15,8% dels joves quan no tenen el seu telèfon a mà.
I a quina edat concedim als nens la responsabilitat de tenir el seu propi telèfon? Segons l’informe, els infants s’inicien en la telefonia mòbil als 11 anys, però accedeixen a un smartphone propi passats els 13 anys.
Per evitar qualsevol risc innecessari derivat de l’ús dels smartphones per part dels teus fills adolescents, a continuació trobaràs una relació de consells per a què els tinguis en compte:
- Supervisa la compra de l’smartphone del teu fill i interessa’t per les seves funcions i les aplicacions que s’hi poden descarregar.
- Estableix unes normes d’ús: quant de temps i on fer-ne ús, i un màxim de saldo mensual per gastar.
- Explica al teu fill per què és important la privacitat.
- Deixa-li clar que només ha de donar el número de telèfon a coneguts i que a les xarxes socials ha d’agregar tan sols a familiars i amics.
- Revisa les descàrregues que efectuï periòdicament per evitar possibles fraus.
- Adopta mesures de seguretat a l’smartphone, de la mateixa manera que ho fas als ordinadors de casa.
- Recorda que, en cas de problemes amb la privacitat, pots recórrer als organismes públics, les entitats de protecció a la infància i a la policia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Tan sols acceptarem comentaris que siguin signats amb els vostres veritables noms, la resta seran eliminats.
Gràcies