dissabte, 19 de desembre del 2015

El Trueta disposa d´un nou aparell d'hemodinàmica

Està valorat en més de 741.000 euros i permet visualitzar altres proves mèdiques fetes en el mateix hospital 

L'Hospital Josep Trueta ha posat en marxa aquesta setmana un nou aparell d'hemodinàmica que substitueix l'aparell que hi havia fins ara, instal'lada l'any 2004, quan es va posar en marxa la Unitat d'Hemodinàmica. El nou equipament, que ha suposat una inversió de 741.730 euros, és d'última generació i presenta moltes millores. La principal és la qualitat de la imatge, que facilita tant els diagnòstics com els tractaments, però també que irradia menys que l'aparell que hi havia fins ara. Un altre guany per als professionals de la Unitat és facilita la visualització de proves d'imatge realitzades per altres equipaments del Trueta, com ara els aparells de tomografia axial computada (TAC), les ressonàncies magnètiques o els ecògrafs. A la Unitat d’Hemodinàmica del Trueta es realitzen cada any unes 1.600 proves diagnòstiques i uns 700 tractaments (angioplàsties).

La substitució de la màquina d'hemodinàmica d'última generació ha comportat també unes obres d'adequació de la sala. Aquests treballs i la instal·lació s'han fet en els últims 15 dies, temps durant el qual l'activitat s'ha realitzat a la sala de radiologia intervencionista, que també ha estat adaptada per poder-hi fer angioplàsties i atendre així els casos de Codi infart que s'han activat a la Regió Sanitària de Girona mentre han durat els treballs. Així doncs, a partir d'ara es disposarà d'una segona màquina d'hemodinàmica, en cas de necessitat.

El nou aparell permetrà en un futur fer altres tècniques terapèutiques de cardiologia estructural a la Regió Sanitària de Girona, com ara la implantació de vàlvules percutànies.

Increment de l'activitat
A la Unitat d’Hemodinàmica del Trueta es realitzen cada any unes 1.600 proves diagnòstiques i uns 700 tractaments (angioplàsties). Aquest és l'aparell de referència a la Regió Sanitària de Girona pel que fa a l’activació del Codi Infart. Des de gener fins a novembre de 2015, el Codi infart s'ha activat en 344 ocasions, en 108 dels casos en franja horària nocturna, que es va implantar el mes de febrer passat quan es va ampliar l'horari d’atenció del Codi infart al Trueta de 12 hores a 24 hores diàries). L'objectiu de l'ampliació horària era millorar l'accessibilitat a l'angioplàstia primària, el procediment terapèutic que cal fer als pacients que han patit un infart de miocardi amb elevació del segment ST (IAMEST) per desobstruir l'artèria, tècnica que es realitza a les sales d'hemodinàmica.

ACN/Girona
11/12/2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Tan sols acceptarem comentaris que siguin signats amb els vostres veritables noms, la resta seran eliminats.
Gràcies